Evenemang

Borkfest hantverksfestival

Borkfest är en hantverksfestival som äger rum 6–9 juni nånstans i Östergötlands djupa skogar. Vi vill öka intresset för hantverk och slöjd, uppmuntra och fördjupa kunskaper hos en yngre generation hantverkare och slöjdare och ge redan hantverksintresserade en plats för förkovring, kunskapsdelning och nätverkande. Vi vill skapa en mötesplats för hantverkare över generationer. Vi vill vara möjliggörare för att föra traditioner och tekniker vidare och samtidigt tillåta förnyelse och kreativitet.

Det är andra året vi gör Borkfest och 2023 deltog 25 entusiastiska deltagare från hela Sverige, med nio olika nationaliteter. Det var en lyckad festival där nya kontakter knöts och nya samarbeten uppstod. Alla var rörande överens om att den här typen av mötesplatser har stor betydelse för hantverkets framtid.

Borkhults natur- och kulturförening är initiativtagare till festivalen tillsammans med trähantverkarna Oliver och Raleigh Klotzek från Wildcrafted Home.

Kontaktinformation

Borkhult Lapphem
Åtvidaberg
Kontaktperson: Matilda Magnusson
Telefon: 072-3615052

Arrangör: Borkhult Lapphem

E-post: info@borkhult.se
Hemsida: www.borkhult.se

Hitta hit

Vägbeskrivning

ADRESS
Lapphem Borkhult
597 96 Åtvidaberg

Skriv in Borkhult Lapphem Parkering på din gps.

EMAIL
info@borkhult.se

PHONE
(0046) 070 150 95 43

Närmaste station är Åtvidaberg, hit går det buss och tåg. Från Åtvidaberg till Borkhult går det att beställa närtrafik på telefonnummer 0771711020, minst två timmar före önskad avfärd. Det kostar 45 kr för vuxen och 30 kr för ungdom och senior. Läs mer om hur det fungerar med närtrafik på Östgötatrafikens hemsida.