Kulturcentrum

Kulturcentrum är beläget mitt i de industrihistoriska kvarteren i Åtvidaberg. Där hittar du bland annat en kulturskola, bibliotek, museum, samlingslokaler, utställningshall, secondhandbutiker och en öppen ungdomsverksamhet.

Behöver du en lokal för ett möte eller evenemang?

Åtvidabergs kommun hyr ut kultur- och samlingslokaler till föreningar, sällskap, företag och enskilda personer.

Om Kulturcentrum

Utveckling av området
I de industrihistoriska kvarteren är Åtvidabergs kulturcentrum under utveckling. Området invigdes 30 januari 2018 när Åtvidabergs bibliotek invigdes i Facits gamla b-fabrik. Arbetet med att utveckla hela området beräknas pågå under en tioårsperiod men områdets innehåll är levande och ska spegla det kulturliv som dess besökare och användare vill ta del av.

 

Kulturcentrums uppgift
Dess uppgift är att spegla områdets kulturhistoria och samtidigt vara en attraktiv plats full med kulturaktiviteter till invånare och besökare. Genom workshops, referensgrupper, öppet hus-aktiviteter har områdets innehåll skapats och kommer så fortsätta utvecklas i de olika etapperna.

 

Kulturcentrum genomsyras av fyra kärnvärden: välkomnande, småskaligt, färgstarkt och öppet. Området är i dag redan en öppen plats men ska öppnas upp mer så att besökare hittar till nya verksamheter och platser samt upplever Kulturcentrum som en levande, välkomnande och aktiv plats.

 

Besöksadress
Bruksgatan 1B
597 30 Åtvidaberg

1357 - en mötesplats för ungdomar

Åtvidabergs bibliotek

Bubblan - Ungdomsavdelningen på Åtvidabergs bibliotek

Kulturskolan