Sevärdheter

Kulturcentrum Åtvidaberg

Åtvidabergs kulturcentrum är beläget mitt i de industrihistoriska kvarteren i Åtvidaberg. Där finns bland annat en kulturskola, bibliotek, museum, samlingslokaler, utställningshall, secondhandbutiker och ett aktivitetshus.

Utveckling av området

I de industrihistoriska kvarteren är Åtvidabergs kulturcentrum under utveckling. Området invigdes 30 januari 2018 när Åtvidabergs bibliotek invigdes i Facits gamla b-fabrik. Utvecklingen av området är uppdelat i 5 olika huvudetapper där etapp 1 är klar, etapp 2 färdigställs under 2020 och delar av etapp 3 (Ungdomens hus och ateljéer) påbörjats under 2020 för att färdigställas under 2021. Arbetet med att utveckla hela området beräknas pågå under en tioårsperiod men områdets innehåll är levande och ska spegla det kulturliv som dess besökare och användare vill ta del av.

Kulturcentrums uppgift

Dess uppgift är att spegla områdets kulturhistoria och samtidigt vara en attraktiv plats full med kulturaktiviteter till invånare och besökare. Genom workshops, referensgrupper, öppet hus-aktiviteter har områdets innehåll skapats och kommer så fortsätta utvecklas i de olika etapperna.

Kulturcentrum genomsyras av fyra kärnvärden: välkomnande, småskaligt, färgstarkt och öppet. Området är i dag redan en öppen plats men ska öppnas upp mer så att besökare hittar till nya verksamheter och platser samt upplever Kulturcentrum som en levande, välkomnande och aktiv plats.

Kontaktinformation

Bruksgatan 1B
597 30 Åtvidaberg

Hemsida: https://www.atvidaberg.se/u...

Hitta hit

Mer från Kulturcentrum Åtvidaberg

Utbud