Se och göra

Badplatser

Åtvidaberg bjuder på många badmöjligheter i vårt sjötäta område.

Byrumsbadet

Byrumsbadet ligger vid natursköna sjön Risten några kilometer sydost om Björsäter. Badet har både omklädningsrum och utedass samt rymlig och närliggande parkering. Här finns också större gräsområden för olika lekar.

Hitta hit
Från Björsäters lanthandel ta vägen mot Ringarum. Badplatsen ligger efter cirka 3 km på höger sida.

Karta Byrumsbadet

Bysjöbadet

Bysjöbadet ligger i Åtvidabergs tätort invid solkanonen. Badet är tillgänglighetsanpassat och har gott om parkeringar i direkt närhet till badet. Underlaget består mestadels av gräs men även sand. För barnen finns här en lekpark med klätterställning och gungor men även stora gräsplaner att leka på. Kiosk, grillplats, omklädningsrum och toalett finns. Här finns också örtaträdgården Borago.

Hitta hit
Från riksväg 35 i Åtvidaberg, följ skyltar mot Bysjöområdet.

Karta Bysjöbadet

Falerums badplats

Söder om Falerum vid sjön Åkervristenligger Falerums badplats. I nära anslutning till sandstranden finns parkeringsmöjligheter och en grillplats. Omklädningsrum och handikappanpassat torrdass finns att tillgå.

Hitta hit
Karta Falerums badplats

Kvarnviks badplats

Badplatsen i Kvarnvik ligger vid sjön Önns norra spets. Badet är tillgänglighetsanpassat. Här finns både en brygga och en ramp ner i vattnet. Det finns en parkering, nybyggt utedass, grillplats och gott om bänkar där man kan inta medhavd fika. Har man glömt sin picknick eller är glassugen så ligger Sjöberga Lanthandel knappt 100 meter bort.

Hitta hit
Karta Kvarnviks badplats

Lundbybadet

Lundbybadet ligger i Grebo längs med Ärlångens strand. Här finns hopptorn för de större och gungor för de mindre samt u-formad brygga där de små kan bada.

Den kuperade stranden gör det lätt för föräldrar att hålla ett vakande öga över sina badande barn. Toalett och omklädningsrum finns att tillgå. För den glassugne ligger lanthandeln Pepparkvarnens livs en knapp kilometer därifrån. Parkering finns vid båtrampen.

Hitta hit
Från riksväg 35 sväng in mot Grebo. Vid Pepparkvarnens livs ta vägen bakom affären ner till sjön. Parkera vid vägens slut och följ sedan vägen med bom till badet.

Karta Lundbybadet

Såken

Vid Såkens sydligaste strand ligger en familjevänlig badplats. För de äldre finns brygga och flotte. Parkering sker i direkt närhet till badet. Det är vackra naturmiljöer kring badplatsen och det finns en stor gräsyta i anslutning till stranden. 

Hitta hit
Ligger någon kilometer från Fröjerum vid sjön Såkens sydligaste strand. På vägen mellan Forstaström och Fröjerum följ skylt mot Såken.

Karta badplats Såken

Kontaktinformation


Åtvidabergs kommun
Kontaktperson: Åtvidabergs kommun
Telefon: 0120-83000

E-post: kontakt@atvidaberg.se