Paket/Erbjudande

Slåtterkurs i Borkhult

Om Platsen: En lugn och lyxigt med helpension i vackra Borkhult. Två nätter och mat ingår i priset. Vi hinner lära känna varandra väl, vi jobbar med lie i Borkhults vackra äppellundar. Tempot är lite lugnare, i princip går vi igenom alla moment som på en endagarskurs på lördagen. Avnjuter en god middag tillsammans och pratar ängsskötsel så länge vi orkar! På söndagen fortsätter vi slå och bryna och man hinner få mycket personlig feedback. Vi hinner även med lite räfsningsteknik och kanske hässjning av gräset vi slaget. 


När? Fredag - incheckning från kl 15.00. Gemensam middag 19.00 och introduktion på kvällen. Praktiska kursen från 09.30 lördag - 15:00 söndag. Efter det lite städning av rummen. 

Kursledare: Ty Lotz och Emil Seipel Läs mer om dem här + kontaktuppgifter>

För vem? Alla som vill lära sig slå med lie eller fortsätta utvecklas, du behöver inga förkunskaper. Även barn kan vara med på kursen. 

Vår målsättning är att du återvänder hem full av inspiration att sköta ängar - med en bra lieutrustning som är inställd för dig! Och behärskar grunderna i lieslåtter, bryning och knackning.    


På liekursen tränar vi bryning, slåtterteknik och knackning med den praktiska knackjiggen. Justering och förståelse av liebladets vinklar. Lär oss reparera stenskador. 

För inspiration och bästa utbyte av kursen bör du se vår liekurs på film före. Den finns där ständigt närvarande på youtube även efter avslutad kurs!

För att spara tid åt alla behöver vi vara förberedda:
Så tack för att du skriver i textfältet ovan
1. Din längd (så vi kan ta fram rätt knackstubbe och orv).
2. Om du vill låna lie, redan har en bra knacklie, eller köpa en.
3. Om köp så speca gärna exakt utifrån det som finns i webshopen. Tveka inte att ringa Janne "Slåttergubben" 0738-322559 för hjälp! Du kan ångra ett köpåtagande ända fram till kursens slut. Det är okej att vara tveksam! Enklast för oss är om du anger köp om du tror det kan bli så. Faktura för utrustning skickas på e-post efter kursens slut. 

Medtag: Kläder efter väder. Lätta skor med tunn sula för bästa känsla tycker vi - men det viktigaste är att du har skor du trivs med. Ett ordentligt skärp att hänga brynena i, det behöver alltså inte sitta fast i några byxor eller så. Använd gärna byxor/shorts/kjol du rör dig lätt och ledigt i.

Mat o Logi: Det här är en lyxigare kurs med boende i hotellstandard på lantliga Borkhult. Helpension med alla måltider inkluderat. Meddela ev. specialkost.

Max antal kursdelatgare: 10

Kontaktinformation

Borkhult Lapphem
597 96 Åtvidaberg
Telefon: 070-701509543

E-post: info@borkhult.se
Hemsida: http://www.borkhult.se

Hitta hit

Prisinformation

5150

Vägbeskrivning

Borkhult Lapphem Parkering är det du skriver in på din GPS/ Google maps.
Samåk gärna när du besöker oss.
Vill du åka kollektivt så är närmaste station är Åtvidaberg, hit går det buss och tåg. Från Åtvidaberg till Borkhult går det att beställa närtrafik på telefonnummer 0771711020, minst två timmar före önskad avfärd. Det kostar 45 kr för vuxen och 30 kr för ungdom och senior. Läs mer om hur det fungerar med närtrafik på Östgötatrafikens hemsida.
Det är en brant stig från parkeringen till Kafet. Behöver du köra fram till huset, kontakta oss gärna i förväg. Grusvägen är en privat väg.